Recensioner för Hansson & Nilsson Löser Fallet

Recensioner för Hansson & Nilsson Löser Fallet.

Ska¨rmavbild 2021-04-01 kl. 16.32.25

Ina på Wowzadeluxe.

Ni vet det där uttrycket "Fullt ös medvetslös"? Om det var en bok så skulle det vara "Hansson och Nilsson löser fallet" av Christoffer Sorner.

"Smällen kom hårt och snabbt"
Så börjar det och så fortsätter det. Att läsa den här är som att få en actionrulle körd på snabbspolning i huvudet. Det är så kul!
Så här: Hansson och Nilsson ska vara "barnvakter" åt den hysteriskt stora popstjärnan Davy Tyler men det går inte helt smidigt om vi säger så. Popundret blir mördat och samtidigt som våra hjältar försöker undvika att bli ditsatta för mordet ska de parera ett gäng piratkopierande skinnskallar på krigsstigen.
Det är så mycket sprit att jag blir bakfull bara av att läsa om det, så många 80-tals referenser och så fantastiska liknelser att jag häpnar på varje siduppslag. Eller vad sägs om "dala snabbare än Siewert Öholms trovärdighet efter hela Vasp-debaclet i Svar Direkt" 😂 (ska det verkligen stå Vasp?)
Det är nästan så jag tycker synd om eventuella läsare som inte känner igen de där grejerna på en gång 😬
Min favvodel är när de befinner sig bakom järnridån och mest av allt när de kamperar i ett kyffe i Prag. Det är banne mig briljant!

Så, slutligen, om du vill läsa böcker som får fancy schmancy litteraturpriser så är det här inte en bok för dig.
Om du däremot, som jag, älskar att läsa böcker med störtsköna och helgalna hjältar där smockor och svordomar haglar, där oneliners står som spön i backen och skurkarna får veta att de lever (den hårda vägen) då är det här en bok för dig! Mer underhållande underhållning är svår att hitta 😍 /Ina

Till recensionen på Instagram.
Ska¨rmavbild 2021-05-07 kl. 16.39.40

Åsa på Walmborg_bocker.

Har just läst Hansson & Nilsson löser fallet av Christoffer Sorner. Denna duo är med ett uttryck helgalna på ett komiskt sätt, det är mycket skratt och flin när man läser samt ett fräckt språk som gör sitt till. Boken börjar med en riktig käftsmäll ”Smällen kom hårt och snabbt.” och fortsätter i samma tempo boken igenom, det händer något hela tiden och kan ju säga att om denna duo fanns på riktigt så skulle jag inte vilja ha något otalt med dom, men kanske skulle ha anlitat dom 😉. Många kändisnamn som spelar sig själva och vill ni läsa en bok som är som en blandning av komedi/actionfilm så läs denna. Gillade den verkligen! Jag ger denna bok 🌻🌻🌻🌻 av 5 🌻

Till recensionen på Instagram.
hansson_insta

Josefin på Ett Mystiskt Bibliotek.

Så. Jäkla. Bra!! Den är som en äkta fullspäckad actionfilm från 80-talet! 😎 Fast i bokform. 😊 Jag älskade varenda minut av den och skrattade till mer än en gång. Det hände alltid något, det var inte långtråkigt en sekund! Tankarna gick verkligen till alla actionfilmer som man köpte på vhs eller kanske hade turen att få se på hos en kompis. 😂😉

Det var också en väldigt uppfriskande läsning, något för mig annorlunda och nytt. Lättläst, flöt på som rinnande vatten med sitt härliga språk och var väldigt svår att lägga ned. Extra roligt är hur viktig och stor plats musiken har i den och att boken har ett eget soundtrack (se bild 2) är fantastiskt! Det förhöjde läsupplevelsen. Nu kan jag knappt vänta tills nästa bok kommer! Saknar redan Hansson och Nilsson. 😍
Perfekt läsning i sommar i solstolen eller i hängmattan! Får ni chansen så plocka upp den! 👍

Det här gjorde du bra Christoffer! 👏❤
Och till Mattias; Jäkligt snyggt omslag!! 💖👍
Som ett klassiskt filmomslag!

Till recensionen på Instagram.
Ska¨rmavbild 2021-05-07 kl. 16.40.08

Kattis på Books4life68.

📚BOKTIPS📚 Hansson och Nilsson Löser Fallet av Christoffer Sorner. Men oj! Något sådant här har jag inte läst tidigare! Här är nämligen en bok som påminner om en film i sitt upplägg. Den är fylld av högoktanig action, humor och rappa "Oneliners". Allt inlindat i härlig 80 tals-förpackning. Beskrivet på sådant vis att boken blir som en film som rullas upp. Påminner om 80 talets stora actionkomedier som t ex Dödligt Vapen m fl "kanoner". Naturligtvis innehåller den också ett eget soundtrack med tidstypiska låtar och artister och eftersom boken utspelar sig i musikvärlden har Christoffer bakat in riktiga kändisar i "cameoroller" som sig själva. Så innovativt och kul grepp! T ex en av världens största "heavymetal-gudar" 💥

Så hatten av för Hansson och Nilsson! Boken gjorde mig på väldigt gott humör och "In to the groove" kan man säga 😉

Till recensionen på Instagram.
sten_hard_fixad

Cecilia på Las.Lar.Lev.

Har du läst en actionbok någon gång?
Om inte tycker jag att du ska lägga vantarna på Hansson & Nilsson Löser Fallet av Christoffer Sorner.

En galen bok som för tankarna till exempelvis Starsky and Hutch.

Hansson och Nilsson är jagade av polisen för ett mord de inte begått och av elaka skinnskallar, just bara för att de är elaka och kanske också för att Hansson och Nilsson satt käppar i hjulet för dem.

Det är actionfyllt, 80-talsinspirerat och humor.

Ska ärligt säga att jag aldrig hade fått för mig att läsa den här boken om det inte vore för att jag träffat Christoffer i affärssammanhang tidigare, MEN jag är glad att jag gjorde det.

För Christoffer kan skriva och gör det med glimten i ögat. Flera gånger kommer jag på mig själv att sitta och småskratta.

En bok som passar utmärkt som underhållande läsning i hängmattan eller tältet. Bättre än att se en actionstänkare på Netflix 😊

Till recensionen på Instagram
gaffa

Patrick på Patrick.persson.

Blev taggad i #veckansbokpuff.

Därför vill jag lyfta fram denna underhållande och lättsamma bok. Boken bjuder på action á la 80-tal och rekommenderas till alla som vill ha lite spänning i vardagen.

Väntar ivrigt på uppföljaren.

Till recensionen på Instagram.
davy_tyler

Anci på Aguenbara_bocker_books.

Hansson & Nilsson Löser Fallet av Christoffer Sorner. Här är det verkligen full fart från början. Hansson & Nilsson hamnar på olika platser i boken och de möter mer eller mindre suspekta personer. Jag förstår inte hur de klarar sig igenom hela boken. Extra kul om man är uppvuxen i Stockholm på 80-talet 😁

Till recensionen på Instagram.
harry

Emelie på Laslusenilinsen.

Boken utspelar sig sommaren -86. Hansson & Nilsson som nyss löst ett tufft fall bland en liga med skinnskallar hamnar mitt i mordet av världens största popstjärna och blir snart själva misstänkta. De dras in i biljakter, helikopterkrascher, explosioner och skottlossningar. De behöver bevisa sin egen oskuld och samtidigt hitta den riktiga mördaren.

Här tas du med på en nostalgitripp utan dess like. Själv är jag född -85 men känner igen mycket i stil & musik. Det är fart och fläkt från första början och du blir aldrig uttråkad om man säger så. Det känns snarare som att man sett en actionfilm än läst en bok. Dessutom med ett deckardrama. Har aldrig läst en bok med så mycket action och snabba vändningar och tror inte heller det finns någon liknande bok att tillgå. Nej, Christoffer Sorners bok är nog ensam i sitt slag. Kolla bara på omslaget, aldrig sett något liknande. Det drar blickarna till sig direkt. Bara det att boken har ett eget soundtrack! Omslaget är fantastiskt och även baksidan är häftigt utformad som baksidan på en film, med speltid, produktionsår osv…,
Och nyfiken blir man, på fortsättningen som man förstår ska komma när man läst sista sidan ut. Ser fram emot ännu ett fartfyllt äventyr med stor portion humor!👌☺️

Till recensionen på Instagram.
Ska¨rmavbild 2021-05-06 kl. 14.11.06

Helena på Helenas Bibliotek.

"We got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses"

Det här är ett av mina favoritcitat från en film, Blues Brothers 🕶
Och som Jake sen säger "Hit it" så är det precis vad Rocknrolldetektiverna gör i den här boken.

Det här är precis som att slungas tillbaka till 80-talet.
Action och nostalgi från början till slut.
Det är Mike Hammer, Starsky and Hutch, Dirty Harry och slagsmål värdiga en scen ur Roadhouse, blandat med Wayfarers, 501:or, hårspray och knogjärn.
Allt till den bästa musik 80-talet hade att ge 🎶🕶👖

Att sedan Lemmy, Jake och Elwood Blues dyker upp gör ingeting sämre 🚙

Jag gillade verkligen den här boken och ser fram emot att få läsa när Hansson & Nilsson Löser Fallet igen.

4 🕶 🕶 🕶 🕶 av 5

Tack Rocknrolldetektiverna för en härlig nostalgitripp 📖📚

Till recensionen på Instagram
Ska¨rmavbild 2021-05-06 kl. 14.10.45

Mikael på mhardig.

Hansson & Nilsson Löser Fallet av Christoffer Sorner är en oemotståndlig tidsresa till det 80-tal som vi minns från filmerna och musiken snarare än från det verkliga livet. De två huvudpersonerna är privatdetektiver med uppdrag i en musikbransch som ännu ser piratkopierade kassettband på den östeuropeiska marknaden som det största hotet mot sin överlevnad. Som ett lukrativt sidouppdrag får de möjlighet att agera barnvakter åt en 18-årig popsensation som visar sig vara mer intresserad av hårdrock och droger än av den fanatiska kristendom som är en nyckelkomponent i hans offentliga image. På det hela taget blir det ett ganska roligt uppdrag - åtminstone fram till den stund då den unga stjärnan hittas mördad. Eller kanske den stund då Hansson & Nilsson blir plågsamt medvetna om att de själva vaknar upp ganska långt hemifrån - närmare bestämd i kommunistdiktaturens Tjeckoslovakien, utan vare sig visum eller ett öre på fickan.

Till recensionen på Instagram.
gunnar_hard_fixad

Vendela på Goodreads.

Skrattade gott, aldrig läst något liknande. Hoppas någon köper upp filmrättigheterna till denna, så vi får se denna underbara duo lösa fall även på filmduk.

4 av 5 i betyg.

Till recensionen på Goodreads.
Ska¨rmavbild 2021-05-07 kl. 16.39.40

Camilla på millimys.

Året är 1986, hårsprayens era. Läsaren svingas direkt in i dramatiken.

Det är en humoristisk bok som direkt tar en med till 80-talet. Hela utformandet av boken med omslaget & soundtracket på insidan av pärmen sätter verkligen guldkant på helhetsintrycket!

Är du ett fan av 80-talets lite speciella action så är detta en bok för dig. Allt från dialogerna till miljöbeskrivningarna gör att den verkligen andas 80-tal!

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-03-15 kl. 21.21.03

Annelie på annelie.andersen

Jag tänkte passa på att berätta om den tidsresa till 1986 jag gjorde för ca 1v sedan tillsammans med Hansson och Nilsson som löser fallet.

Och som jag skrattat både igenkännande, avskräckt och åt det absurda! Den som förväntar sig rafflande spänning får nog tänka om och lägga betoningen på rafflande och byta ut spänning mot humor. För som titeln säger. Hansson och Nilsson löser fallet och inte bara det. Trots uppenbara problem att hålla sig nyktra, eller kanske just på grund av detta?, lyckas det med det ena omöjliga än det andra. Mest imponerad är jag över hur Nilsson lyckas drämma den mintgröna kobran så hårt i klykan att luren studsar av...

4/5 LP-skivor (som tydligen är väldigt moderna igen...)

Nu väntar jag ännu mer på att få läsa om när Hansson och Nilsson löser fallet igen.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-03-15 kl. 21.12.18

Linda på fantasybylinda

Detta är en fartfylld och galen deckarstory som utspelar sig på mitten av 1980-talet. När jag skriver galen så menar jag GALEN!! Här snackar vi exakt noll gränser, noll jantelag, noll lagom. För det dricks i kopiösa mängder, körs bil på det, och det är knytnävar och skallar och knäckta näsor. Men framför allt är det roligt. Jag skrattade gott vid flera tillfällen och sonen undrade vad som var så kul. Något som fick mig att förklara bland annat hur telefonerna såg ut på 80-talet. Varför ett nummer med mest sjuor, åttor och nior blev hysteriskt kul just på grund av dessa telefoner.
En riktigt skön bok som dessutom bjöd på massor av härliga musikminnen.
Läs den!
Betyg: 4+ av 5.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-04-01 kl. 16.30.55

Systrarna Boktokiga

Det är verkligen som att slängas in i en 80-talsfilm, en blandning av action och komedi. Boken är skickligt skriven och blandar humor med spänning. Det är en ren nostalgitripp när man läser. Det är lagom långa kapitel med ett enkelt språk. Omslaget gillar jag, mycket passande med innehållet. Kan absolut se denna bok som en film. Karaktärerna var mycket intressanta att följa, bra gestaltade. Rekommenderar er att läsa denna bok.
Boken får 4 av 5 i betyg.

Till recensionen
Omslag

Christian på christianstromvall

Jag har länge velat läsa den här boken och nu har jag gjort det.
Den håller vad den lovar med råge. Det är full fart från början och när man tror att hastighetsgränsen är nådd hittar den ytterligare en växel till och gillar man action blir man inte besviken.
Den innehåller också en stor dos humor och deckarduon har en skön kemi.
Den är lättläst och om man som jag gillar action och 80-talet så kommer man att gilla den här.

Till recensionen
Ljudbok

Peter Westberg, författare till bl a Europa Pandemus

Jag köpte den här boken på Sorners vinindränkta releasefest en vacker sommardag. Dessvärre läser jag lika ofta som jag köper ny kavaj och lika fort som en sengångare på nedåttjack, så tack och lov för ljudboken.

Det var inte länge sedan jag lyssnade på en bok inläst av Bobo Engström (J-E Ullströms mörka “Följarehn”) men det är lika trevligt som alltid. Han har en avslappnad och skön ton som osar barnprogram och därför tillför lite extra till de dråpligheter som haglar i Hansson & Nilsson. Och i vanlig ordning tackar han för sig efter färdig inläsning – Ta efter, ni andra!

Åttiotalet knackade på… Och tackade för nostalgitrippen. Typ. Okej, låt mig börja med att säga att boken utspelar sig ett år innan jag föddes (får mig osökt att tänka på en death metal-låt syrran brukade lyssna på där jag alltid tyckte det lät som att texten i refrängen löd “87-attack! 87-attack!”). Hansson & Nilsson är en nostalgitripp till 80-talet rakt igenom. Allt ifrån frisyrer och mode till musiken, det politiska läget och kobratelefoner.

Man ska ta Hansson & Nilsson för precis vad det är, det är då man uppskattar innehållet som mest. Det är ett hopkok av alla actionkomedier, buddy-cop-filmer från det aktuella årtiondet och endast en promille av det hela är gjort för att tas på allvar. Det är full fart och dråpligt rakt igenom – måhända finns det partier som hade kunnat kapas ned något för att få upp farten från 180 till 220, det är en smaksak, men det kan mellan varven nästan bli lite mastigt med retroaction och oneliners i 12 timmar. Lite som när man beställt in en hel prinsesstårta till sig själv (som man gör) och börjar bli lite mätt. Därför är det tur att Sorner blandat actionfest med dekadens och även väver in och utvecklar både deckarintrigen och stickspåret med piratkopierade skivor. Och när vi pratar dekadens så ska det sägas att duon Hansson & Nilsson dricker som om man kämpar för att bli posterdudes för skrumpleverreklam – man blir nästan lite bakis själv. Och nog fan är det trevligt när skinnbulorna bjuds på pannbiff med extra mos? Jag blir glad.

Betyg: 4 av 5

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-10-25 kl. 22.13.59

Stina på a.fantasy.life

Var ska man börja med denna bok? Den är en klass för sig. Brukar inte läsa deckare men ska jag läsa deckare vill jag att alla är som Hansson & Nilsson löser fallet. Lyssnade på ljudboken och den gjorde sig väldigt bra som ljudbok, kan riktigt se hur alla scener utspelar sig i huvudet. Boken har överlag en filmisk känsla och tror att den skulle göra sig mycket bra som actionfilm. För det är mycket action i boken redan från första kapitlet. Den utspelar sig på 80-talet och Sorner använder sig av bekanta popkulturella referenser vilket tillför charm till berättelsen. Gillar man 80-talets actionfilmer är detta definitivt en bok man inte får missa. Hansson och Nilsson är härliga att få följa och uppskattar att en av actionhjältarna är en kvinna som är helt badass och inte behöver någon man till att rädda henne. Väldigt underhållande bok som är spännande rakt igenom. Rekommenderas starkt!

Betyg: 4 av 5

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-03-26 kl. 11.58.14

Leif-Rune Strandell på Dast Magazine

Omslaget är utformat som en filmaffisch. Där står ”Sorner produktion AB Presenterar ett alster av Sorner Skrönor i samarbete med Visto förlag”. Och en skröna är det, men också en deckare och en musikalisk nostalgiresa.

Författaren har varit film- och musikjournalist och detta är hans litterära debut.

Huvudpersonerna är Hansson och Nilsson, ett par (bara arbetskamrater) som har en detektivbyrå inriktad på hjälp inom musikbranschen. Hansson är tjej som är utbildad i krav maga, en kampsport som israeliska elitsoldater lär kunna. Nilsson är mindre men också bra på att slåss. Och slåss gör de mycket i den här boken.

Året är 1986, alltså före murens fall. De har fått i uppdrag att infiltrera och lära sig hur ett gäng skinnskallar arbetar med att piratpressa LP och smuggla dem och sälja i östblocket. Den svenske producenten vill ha ett stopp för detta helst utan att polisen blandas in.

Men ett mer akut problem dyker upp: världsartisten Davy Tyler är på turné i Sverige, bor på Grand hotell och måste hållas under uppsikt, nykter och städad så att hans djupt religiösa mamma inte anar oråd.

Till att börja med lyckas de vara barnvakter och städpatrull, men så mördas kändisen. Till att börja med tror polisen att de båda är skyldiga. Dessutom vill skinnskallarna hämnas för deras intrång. Så de är två mot alla andra.

Full fart, mycket vansinneskörningar, mycket (för att inte säga oerhört mycket) alkohol rätt igenom hela historien som slutar med att de löser fallet (så som utlovas i titeln). Mycket musikhänvisningar och på främre omslagsfliken finns låtlistan för den som vill läsa och lyssna samtidigt.

Skröna med glatt humör, mer action än intrig. Inget för litterära finsmakare.

Mycket arbete har författaren lagt ner på att presentera alla viktiga personer i boken i bild, de finns på hans och huvudpersonernas webbplats https://www.rocknrolldetektiverna.se

Till recensionen
harry

Jenny Jansson på jenny.jansson.books

Alltså den här boken är så cool så att det knappt går att beskriva. Det är hårdkokt action från början till slut. Omslaget ger dig verkligen det du förväntar dig när du läser boken. Förstår inte hur någon kommit på den här fantastiska galenskapen.

Härliga (och mindre härliga) karaktärer som man inte kan låta bli att skaka på huvudet åt (på ett bra sätt). Tänk dig den här boken som film, skulle vara helt fantastisk!

Nu vill jag läsa mer om Hansson & Nilsson.

Betyg: 4 av 5. En riktigt bra bok!

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-04-01 kl. 16.29.20

Christina Edwinsdotter på christina_edwinsdotter

Ingen har väl missat att härliga Christoffer Sorner släppt en bok?
Om ni, som jag, har den i TBR-högen men inte haft tid ännu så vill jag ge den en extra ”knuff”.

Läs den!
En helt unik bok där serietidning möter film och blir bokmagi!

Att läsa ”Hansson och Nilsson Löser Fallet” är att översköljas av 80-talsminnen och för mig som i yngre år älskade Modesty Blaise är det att uppleva serietidningsaction på ett intensivare sätt.

Språket är briljant, jag hittar meningar som stannat kvar och får mig att fnittra över frukosten.

Det här är en bok olik alla andra jag läst - och jag kan varmt rekommendera den.

Till dig som minns 80-talet, eller dig som undrar hur det var.
Till julklapp åt syskon/svågern/svägerskan - eller varför inte som jag till 23-årige sonen som jag absolut anser skulle missa något om han inte läst denna.

Tack för en underbar läsupplevelse Christoffer. När kommer nästa? 

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-04-26 kl. 14.06.40

Anna-Maria Ekblad, författare Charterdeckarna

Gillar du actionfilmer, musik och 80-talet när det hade sina glansdagar?

Då är boken Hansson och Nilsson löser fallet av Christoffer Sorner ett hett tips till dig.

Sverige har nu fått sina första musikdetektiver som arbetar med gräddan i musikbranschen. De tvekar inte att ta några uppdrag. I första boken ska de lösa mordet på en mycket känd popstjärna.

Boken är en skröna, en deckare i högt tempo och tuffa oneliners, hårda knytnävar och en cool attityd som man bara kunde ha 1986. Inte att förglömma ett alldeles eget soundtrack med den bästa musiken.

Det är en bok som ger dig många skratt och samtidigt känslan av vemod och tanken att det trots allt var bättre förr.

Till recensionen
thumbnail_hansson_insta3

Linnea, En känsla för böcker

Boken utspelar sig under 80- talet, där bokläsaren får följa Hansson och Nilsson att lösa fall. Det blir skottlossningar, biljakter och mer därtill.

Jag har aldrig läst denna sortens bok, men den var underhållande och gillar man hårdrock, är det en stor igenkänningsfaktor🤟.

Jag upplever boken lite rörig med att hålla isär alla namnen i boken.

⭐⭐⭐/5

En ära att få recensera boken🙏💖

Till recensionen
thumbnail_hansson_insta5

Annette, Boknjutaren

Hansson och Nilsson har fått uppdraget att ta hand om popstjärnan Davy Tyler när han är i Stockholm sommaren 1986. Men efter en blöt natt på Dailys hittas han död. Hansson och Nilsson misstänks för mordet och flyr. Men det är inte bara polisen som är efter dem utan också ett hämndlystet skinnskallegäng som de retat upp.

Det här är en galen resa tillbaka till åttiotalet - neonfärgade kläder, frisyrer, mat, händelser ja allt finns med och allt sker med ett soundtrack av 80-tals musik spelandes i bakgrunden. Snabba fyndiga repliker och jag älskar de engelska ordspråken som är ordagrant översatta, det blir så komiskt töntigt i bästa brittiska anda då. Annars är det mer likt en amerikansk actionfilm, biljakter, helikopter- och flygplanskrascher och ständiga slagsmål i ett rasande tempo med ett ständigt drickande. Personligen lite för många och detaljerade slagsmål för min smak, precis som jag upplever det som utfyllnad i en del filmer.

Det här en underhållande flört med 80-talet som väcker många minnen till liv och som lockar till skratt.

Till recensionen
thumbnail_hansson_insta4

Emilia på Emiliasboktips

Mina tankar:
Först vill jag bara säga wow. Hansson och Nilsson löser fallet bjöd på en skrattfest och en fartfylld berättelse utom dess like. Det hände något galet eller oväntat hela tiden. Jag visste aldrig vad som väntade på nästa sida och jag älskade det!

Handlingen innehöll så mycket mer än vad jag hade förväntat mig. Karaktärerna är väl genomtänkta och en klass för sig, speciellt Hansson och Nilsson. Det går inte att inte gilla dom två. Deras personligheter är starka och de teamet som dom utgör är legendariskt. Allt mellan himmel och jord kan hända dom och det var precis de som hände. Tror aldrig jag mött två så roliga karaktärer att följa, hel galna är dom.
Davy Tyler är en sån grabb man gillar direkt trots sina brister och ovanliga intressen som att se hur mycket man kan dricka på en kväll.

Miljöbeskrivningarna är fantastiska. Det kändes som jag befann mig där. Jag kunde klart och tydligt se 80-tals sverige framför mig, nästan så jag kunde ta på det. Jag är inte så mycket för actionfilmer men denna hade jag mer än gärna velat se som film.

Jag lyssnade på ljudboken och valet av uppläsare gillade jag. Karaktärerna blev mer levande och jag tyckte Hansson och Nilssons personligheter och jargong framkom tydligare.

Längtar redan efter att få hänga med dessa stollar i ännu ett fall. Jag vet att jag använt ordet galen flera gånger men det behövs, denna boken är galen! Jag har då aldrig läst något liknande tidigare. Läs den, du kommer inte ångra dig!

Betyg: 5 av 5

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-04-01 kl. 16.30.55

Dyveke på frkhaugaardlaser

Tänk er 80-tal med allt vad det innebär... modet, frisyrerna OCH musiken. Hansson och Nilsson är två privatdeckare (tror jag, eller så är de ngt liknande). De är "barnvakt" till Davy Tyler som blir mördad under sin vistelse i Stockholm. Hansson och Nilsson blir anklagade. Snart har de polis och ett gäng skinnskallar efter sig.

Det är två ascoola karaktärer som börjar dagen med en cigg och en rejäl återställare. Det är snabba repliker och det händer en massa kring dessa två. Den har allt jag behöver för att det ska bli fullträff... modet, frisyrerna replikerna och som sagt musiken. Men... Jag tycks aldrig komma in i handlingen. Det är synd.

Soundtracket som finns till boken har jag laddat ner så det är det bara att njuta av.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-05-06 kl. 14.12.33

Sett på Bokus

Otroligt kul och spännande actiondeckare som är helt olik nåt jag läst tidigare.
Jag har skrattat högt och fått flashbacks till barndomen i all musik som förkommer i boken.
Sorners underhållande språk och höga tempo får de att hända saker nästintill på varje sida.
Att äntligen få en tuff brud som huvudkaraktär, Hansson visar verkligen hur en kvinnlig actionhjälte ska vara. Har redan läst denna fett grymma bok 2 gånger redan på en månad. Så sjukt bra bok. Rekommenderas varmt för alla som gillar deckare och vill läsa nått nytt och fräscht i den genren, men även för alla andra.
Betyg 5 av 5.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-05-06 kl. 14.12.53

Irene på irenekolare

Hansson och Nilsson är privatdetektiver med musikbranschen som specialkunder. Sommaren 1986 har paret framgångsrikt infiltrerat en liga som piratkopierat och smugglat LP-skivor till länderna bakom järnridån. Istället för vila får deckarduon ett nytt uppdrag på Grand hotell i Stockholm, som barnvakter åt världens största popstjärna Davy Tyler.

Det är en rapp och lättläst tripp direkt till 1980-talets Stockholm.

Popmusik-, tobaks- och alkoholkonsumtion är det som får hjulen att snurra. Det mesta stämmer i Christoffer Sorners humordeckare. Underhållande är det att läsa om fylla, abstinens och våld i ett nattligt Stockholm.

Rekommenderas till 1980-talsnostalgiker som gillar hjältinnor, hårdkokt stil och popmusik.

Det är ett plus att boken är genretrogen och att historien utvecklas som jag förväntar mig. En överraskning var det att det skulle ha funnits en svensk ambassad i München 1986!

Till recensionen
hansson_insta

David Danielsson på daviddanielsson12345

Den här boken har ett kreativt och häftigt omslag. Likt en filmposter eller ett VHS-omslag och VHS-kassetter är ju typiskt 90-tal, eller hur och… Vänta lite. Den här boken utspelar sig 1986. Ett år innan jag föddes. Placera handlingen ett decennium framåt i tiden och jag är helt hemma, men då blir det en annan berättelse. Min egen bok ”Årstidernas växlingar”, för att göra en kort jämförelse, skildrade 90-talet som ett sorts ökande labilt kulturellt vakuum med en krypande känsla av millennieskiftsångest. När jag tänker på det så är 80-talet ett årtionde, kanske det sista, som i mainstreamkulturen vågade ha sina egna karaktäristiska drag passande för en skröna (SAOL ger följande definitioner av begreppet ”uppdiktad, häpnadsväckande l. otrolig folklig o. humoristisk”), som Sorners bok omnämns som i början av inlagan.

Så det här är en skröna. Det är också en 80-talsactionfilm och en deckare i bokformat. Språket är korthugget, men ändå målande, dialogen kaxig. Tempot är högt från första sidan. Bilden som målas upp är den av Stockholm 1986. Samtida mode och musik, arkadspel och annat bör väcka nostalgin hos många som är bara lite äldre än mig. Jag noterar och uppskattar allt det här, trots att jag inte har några egna nostalgiska minnen av en svunnen 80-talstid att relatera till. Jag har även bara besökt huvudstaden vid tre korta tillfällen i mitt liv. Ändå landar jag snabbt i berättelsen och jag gillar det.

Privatdetektiverna/Rock n’ roll-detektiverna Hansson och Nilsson har precis tampats med skinnskallar som säljer piratkopierade LP-skivor till Sovjet när de får i uppdrag av Harry Guldvinge att befatta sig med den unge musiktalangen Davy Tyler och vakta, samt städa upp efter densamme när denne är på besök i Stockholm. Efter en blöt festkväll med Davy och självaste Lemmy nås Hansson och Nilsson av nyheten om Davy’s död under natten...

Sorner har lyckats skapa en färgstark deckarduo värd en fortsättning och faktiskt en film – eller serie filmer, eftersom det är fler böcker på väg . Trots den humoristiska undertonen och de medvetet färgstarka porträtten, så lyckas Sorner med att fånga drag karaktäristiska för en tid(-sanda) och skapa en berättelse som hela tiden uppmuntrar till vidare läsning. Ser fram emot uppföljaren.

Mitt betyg: 4 av 5.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-03-15 kl. 21.11.51

Erika Larsson Norlund på denvitanackrosen

Jag har haft äran att läsa "Hansson & Nilsson löser fallet" av Christoffer Sorner. 😎🎸

Detta är en bok som tar en tillbaka till 80-talet och en bok man aldrig glömmer.😳😅 Boken bjuder på väldigt rappa och underfundiga kommentarer och liknelser. Till och från visste jag nästan inte om man kunde skriva så i en bok.😅 En underhållande bok och inget för den pryda läsaren. Språket är rätt grovt och innehåller ord som inte är så barnvänliga. Men jag tror att allt är rättstavat i den.😁

Bokens omslag är läckert och påminner om en film. Till boken medföljer dessutom tips på låtar som tar en ännu mer tillbaka till 80-talet.🤩

Till recensionen
Omslag

Jessica på Proudtobeabookaholic.

Vi är i mitten av 80-talet och Hansson & Nilsson har precis löst ett fall med piratkopierade LP-skivor som smugglats ut och sålts i öststaterna. De vet vilka de skyldiga är (ett gäng skinnskallar), men har inga bevis. Då får de ett nytt uppdrag: se till att den unge popstjärnan Davy Tyler är i form för sin konsert i Stockholm. Det går inte riktigt som Hansson & Nilsson tänkt sig...
🎶🎶🎶
Det här liknar verkligen inget jag läst tidigare! Egentligen helt utanför min "comfort zone", men inplanerad boksignering med författaren + roliga recensioner från andra bookstagrammare gjorde att jag ville ge den en chans. Så vad tyckte jag då? Att det här nog är det galnaste jag läst! På gott och ont... 😉 Alkoholen flödar och cigarettröken ligger tung över sidorna. Det är droger, krogen, rattfylla och baksmällan från helvetet; ungefär allt jag ogillar att läsa om. Men här finns också 80-talets film- och musikreferenser som ger hög igenkänning för en 70-talist som mig. Dessutom LP-skivor, kassettband och telefoner med snurrskiva - nostalgitripp deluxe! 🤩
🎶🎶🎶
Karaktärerna då? Ungefär som om författaren tagit stereotyper av t ex skinnskallar och skivbolagsdirektörer och sen vridit dem ytterligare ett par varv. Effekten blir riktigt komisk, samtidigt som jag kommer på mig själv med att blunda emellanåt och utbrista WTF?! Hansson & Nilsson är nästan som siamesiska tvillingar, de gör i princip allt tillsammans och behöver inte alltid säga saker högt för att veta vad den andra tänker. Hansson är kvinnan i deckarduon, och även om jag har svårt att se mig umgås med vare sig henne eller hennes manlige dito, så gillar jag den tuffa badass-attityden!💪
🎶🎶🎶
Rekommenderar jag boken? Bedöm själv om det här är något för dig! Om du gillar att läsa filmisk action med Rambo-referenser och otaliga slagsmål, vill drömma dig tillbaka till 80-talets hårspraysdoftande frisyrer eller bara läsa något riktigt knasigt - plocka upp den! 😁

Betyg: 3 av 5

Till recensionen på Instagram.
Ljudbok

Recensioner från Storytel.

Lisa Gustafsson
Fantastiskt roligt språk! Snabb story och hög igenkänning från 80-talet!
Betyg: 5 av 5

Marianne Norman
Nja, inget som tilltalade mig. Antar att boken vänder sig till läsare som gillar filmer typ ”Nu blåser vi snuten”.
Betyg: 2 av 5

Mats Larsson
Riktigt bra! Det enda som jag stör mig på var detta glorifierande av drickande.
Betyg: 4 av 5

Susanna Ekblom
Underbara 1980-tal, kul läsning.
Betyg: 4 av 5

Anita Karlsson
Det sämsta skräp jag lyssnat på. Gillar man slagsmål så ska man lyssna på den.
Betyg: 1 av 5

Sara B.
Gillar massor. Rolig deckare med skönt överdrivna delar!!!
Betyg: 4 av 5

Fredrik Petersen
Superbra!!!
Betyg: 5 av 5

Ska¨rmavbild 2021-03-15 kl. 21.21.03

Hanna på hanna.wesslen

Hansson & Nilsson löser fallet bjöd på en resa tillbaka till 80-talet och jag skrattade högt många gånger. Något nytt, fräscht och spännande med rappt språk och rasande tempo! Älskar att den kvinnliga huvudpersonen är så cool 😎

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-04-01 kl. 16.30.55

Malin på malin_edgren

Nu har jag läst Hansson och Nilsson löser fallet av Christoffer Sorner.

En sanslös satirdeckare i neonfärgat 80-tal med extra allt. Verkligen.
Två hårdkokta, milt sagt alkoholiserade och extremt våldsbejakande privatdetektiver försöker lösa ett fall men blir samtidigt indragna i ett annat. Det är tidsmarkörer, klyschor, slapstickkommentarer, slagsmål med knogjärn, biljakter och explosioner som skulle göra 80-talshollywood grönt av avund. Alltihop, uppfattar jag det som, skrivet med glimten i ögat.

För dig som längtar tillbaka till spandex, kasettband, snusprillor och a non smoking generation erbjuds en sanslös nostalgitripp i del 1 av 9 (!) planerade manus om Hansson och Nilsson.

Jag träffade av en slump författaren på Järvsöbaden i Järvsö en eftermiddag i juli, när jag boklös letade mig fördärvad efter något att läsa. Tack Christoffer för att du talade så trevligt om din bok och för att jag fick möjlighet att stifta bekantskap med dina antihjältar! 🙋‍♀️🙌

Till recensionen
hansson_insta

Anna på annapiippolainen

Det är med ett belåtet leende man avslutar första delen av Christoffer Soners, ”Hansson & Nilsson löser fallet”.

Vill du ha en lite annorlunda men fartfylld action story möt Rock 'n' rolldetektiverna.
Du lockas till skratt åt alla fantastiska och komiska kommentarer och liknelser.
Det är nostalgiskt roligt och häpnadsväckande galet och ger en känslan av att man lyssnar på en 80-tals actionkomedirulle.

Boken får 4 ljudbokhäxor 🧙‍♀️🧙‍♀️🧙‍♀️🧙‍♀️av mig

Helt okej uppläst av Bobo Engström på 2.4 hastighet
(Tack för tipset @author_westberg )

Om boken:
Sommaren 1986. Hansson och Nilsson tror att de ska vila upp sig efter att ha löst ett tufft fall där de tvingats infiltrera en liga med skinnskallar som piratkopierat och smugglat tusentals illegala LP-skivor till öststaterna. Istället hamnar de mitt i skottlinjen när världens i särklass största popstjärna, Davy Tyler, blir mördad i Stockholm.

När de inser att polisen misstänker dem tvingas Hansson och Nilsson att fly. De har snart ett koppel av elaka skinnskallar och ihärdiga poliser i hälarna under en färd som tar dem långt in bakom järnridån. Bland biljakter, helikopterkrascher, explosioner och skottlossningar blir det en kamp mot klockan när de måste bevisa sin oskuld innan den verklige mördaren hinner undan. Allt till ett soundtrack av det bästa 80-talet har att bjuda på.

Det är tuffa oneliners, hårda nävar och cool attityd med neongröna kläder, chockrosa solglasögon och fyrtiofem liter hårspray.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-05-07 kl. 16.39.40

Jill på jillcarlsonevent

Hansson & Nilsson ger jag ☀️☀️☀️☀️☀️! Bland det roligaste jag läst på länge.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-05-07 kl. 16.40.08

Mona på i_min_bokhylla

Hansson & Nilsson Löser fallet är en fartfylld actionstory som lockar till skratt och allt det till ett soundtrack av det bästa 80-talet har att bjuda på. Det är tuffa onliners, hårda nävar och cool attityd med neongröna kläder, chockrosa solglasögon och fyrtiofem liter hårspray.

Det är häpnadsväckande galet men alldeles härligt och filmiskt. Som en åttiotalsrulle som blivit bok. Snyggt gestaltade karaktärer allt förpackat i ett läckert format.

Christoffer Sorner skriver rakt på med tidvis grovt språk precis som det ska vara i en actionbok som denna.

Hansson & Nilsson hamnar mitt i skottlinjen när världens i särklass största popstjärna Davy Tyler blir mördad i Stockholm.

När de inser att polisen misstänker dem tvingas de fly. De har snart ett koppel av elaka skinnskallar och ihärdiga poliser i hälarna under en färd som tar dem långt bakom järnridån. Bland biljakter, helikopterkrascher, explosioner och skottlossningar blir det en kamp mot klockan när de måste bevisa son oskuld innan den riktiga mördaren hinner undan.

En riktigt bra deckare med ett ascoolt soundtrack listat i början av boken, så spänn fast säkerhetsbälte för nu kör vi. Tack så jättemycket till Christoffer för att jag fick läsa nu kastar jag mig över bok två.

Till recensionen
gunnar_hard_fixad

Amanda på amandizan.com

Boken jag har lyssnat på heter Hansson och Nilsson löser fallet som är skriven av Christoffer Sorner. Boken kom ut 2021.

Handling: Sommaren 1986. Hansson och Nilsson tror att de ska vila upp sig efter att ha löst ett tufft fall där de tvingats infiltrera en liga med skinnskallar som piratkopierat och smugglat tusentals illegala LP-skivor till öststaterna. Istället hamnar de mitt i skottlinjen när världens i särklass största popstjärna, Davy Tyler, blir mördad i Stockholm. När de inser att polisen misstänker dem tvingas Hansson och Nilsson att fly. De har snart ett koppel av elaka skinnskallar och ihärdiga poliser i hälarna under en färd som tar dem långt in bakom järnridån.

Detta var och är en riktigt bra bok. Jag är inte så mycket för mysdeckare men jag tror att den här boken kan ha fått mig att ändra mig. Det är biljakter, explosioner och skottlossningar. Det är fart från första stund och jag har några gånger under tiden till och med skrattat.

Detta är en bra första deckare. Detta var Christoffers första deckare och del 2 om Hansson & Nilsson finns redan ute. Dock inte som ljudbok än men första boken finns som ljudbok på bl a Storytel. Nu längtar jag tills del 2 kommer ut som ljudbok också. Inläsaren var riktigt bra och det här är en bok jag absolut kan se mig själv läsa eller lyssna på igen. Så ett riktigt bra tips om du gillar deckare men inte så allvarligt eller blodigt.

Betyg: 4 av 5.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2021-08-22 kl. 17.18.08

Rickard på metalguy91

Jisses vilket ös! Fullt av 80-talsnostalgi, suveräna punchlines, film- och musikreferenser och mängder med humor. Boken osar rock så det skriker om det och författaren spar inte på krutet när han levererar förstklassig action, spänning och äventyr som jag sent kommer glömma! Suverän läsning!

Till recensionen