Porträttgalleri

Lär känna Hansson, Nilsson och de övriga karaktärerna närmare.

Hansson

Rock 'n' rolldetektiv.

Efter att ha spenderat delar av sin ungdom i Israel där Hansson fick lära sig den livsfarliga närstridstekniken Krav Maga är Hansson lika livsfarlig som vilken elitsoldat som helst. Rambo till exempel. Hansson har alltid en cigg i mungipan, ett par rosa Ray-Bans på näsroten och en oneliner redo att släppas på ett intet ont anande offer. Hansson är också den som kör Volvon från helvetet. Ingen, och jag menar ingen, annan får sitta bakom ratten. Medverkar i bok 1+2.

Nilsson

Rock 'n' rolldetektiv.

Nilsson växte upp med musik kring sig konstant och hade snart områdets största samling vinylskivor. Efter att ha jobbat på den hippaste musikaffären i London i flera år kände sig Nilsson redo att ge sig in i musikbranschen från annat håll och startade Sveriges första detektivbyrå för musiker, skivbolag och artister. Nilsson studerade i ungdomsåren hundratals ninja-, karate- och kung-fufilmer och är expert på att slåss med nunchakus, ninjans hemliga vapen. Nilsson har oftast en snus under läppen, en grogg i handen och ett blandband med bästa musiken 80-talet har att erbjuda för Volvons kassettdäck. Medverkar i bok 1+2.

Gunnar Hård

Professionell elitsoldat.

Gunnar stack från Sverige samma dag han fyllde 18. Först blev det Främlingslegionen ett par år. Sedan andra mer eller mindre skrupelfria privatarméer som betalar bra och ser åt ett annat håll när deras soldater slaktar oskyldiga i civilbefolkningen. Gunnar kan hantera alla vapen och kan över tusen sätt att döda en människa på. Det är det han gör bäst och det är det han trivs med. Medverkar i bok 1+2.

Raw Anal Penetrative Extremist (R.A.P.E.)

Satanistiskt hårdrocksband.

Raw Anal Penetrative Extremist (eller kort och gott R.A.P.E.) är ett satanistiskt hårdrocksband lett av frontfiguren Hellh Noctorum på sång. Om man nu ska kalla de gutturala primalskrik Hellh ägnar sig åt som sång. Hellh är starkt troende satanist och vill göra allt för att Lucifer ska få dominans över jorden. Ett sätt är att offra en gravid och kristen kvinna till de onda makterna. Helst live på scen. Resten av bandet är:
Balum Tormentor - gitarr
Balum Infernal - gitarr
Phallic Hammer - trummor
Necro Funeral - bas
Medverkar i bok 2.

Harry af Guldvinge

Skivbolagsdirektör.

Harry är stolt ägare av Bara Riktigt Underbara Skivor AB, eller B.R.U.S. som skivbolaget kallas i folkmun. Han är en skivbolagsdirektör av den gamla sorten. Eller om det är den nya. Ingen vet riktigt. Inte sällan med en tjock kubansk cigarr i mungipan styr han sitt musikimperium med järnhand. Harrys största kännetecken är dock hans ovana att strössla alla sina meningar med ofantliga mängder svordomar. Medverkar i bok 1+2.

Rambo

Vakthund.

Rambo är en stor och mycket farlig dobermann som används av det satanistiska hårdrocksbandet R.A.P.E. som vakthund. Hans jobb är att vakta den kidnappade gravida Dina, dotter till en av Sveriges mest populära sångerskor, Ester. Rambo är dock kanske inte helt nöjd med sin uppgift. Medverkar i bok 2.

Kommissarie Stjärnhimmel

Arg polischef.

Kommissarie Stjärnhimmel har det inte enkelt i livet. Inte nog med att han måste ratta hela sin polisstyrka på Avdelningen för Mord, Dråp och Kidnappningar i Stockholm, han måste hela tiden ha att göra med Hansson och Nilsson. Stjärnhimmel vet inte vad som driver honom till vansinne mest; deckarduons ovana att alltid halka in på fall som Stjärnhimmel basar över eller förmågan att alltid lösa fallen innan honom. Medverkar i bok 1+2.

Tvillingarna Ikea och Mio

Popduon Tuggummi.

Tvillingarna Ikea och Mio är Sveriges kanske mest kända popduo. Pressen döper dem gärna till tvillingarna Möbel på grund av deras förnamn. Själva tycker de att Tuggummitvillingarna hade varit mer logiskt. De är unga, snygga, självsäkra och talangfulla. Mio är ihop med Nilsson vilket är en hemlighet bara Ikea och Hansson vet om. Medverkar i bok 1.

Gaffa

Hårdför snut.

Gaffa är tuff och hårdför. Kanske den elakaste snut som gått i ett par snutskor. Sin spensliga kroppsbyggnad kompenserar han genom att vara ilsknare än vilken grinig järv som helst. Finns det något han hatar mer än brottslingar är det Hansson och Nilsson. Fick Gaffa bestämma skulle privatdeckare, även om de är rock 'n' rolldetektiver, förbjudas så riktiga snutar fick chans att lösa fallet. Lämnar alltid små djurskulpturer efter sig. Medverkar i bok 1.

Sten Hård

Skinnskalle och piratkopierare.

Sten ser sig som en entreprenör. Trots att han inte kan stava till ordet. Eller ens riktigt vet vad det betyder. Det spelar ingen roll. Det viktiga är att han är ledare för ett gäng tuffa skinnskallar som gör exakt som han säger. Or else. Han verkligen hatar Hansson och Nilsson mest av allt i hela världen. Framförallt Hansson. För att hon är tjej. Och spöar skiten ur honom. Medverkar i bok 1.

Davy Tyler

Popstjärna.

Davy Tyler är världens mest kända popstjärna. Trots sin ringa ålder på 18 år är han redan en veteran i branschen med flertalet platinumsäljande LP-skivor och singlar bakom sig. En gudfruktig och Jesusälskande, ödmjuk och charmig popstjärna med mer talang än dussinet andra pop- och rockstjärnor gemensamt. Allt är frid och fröjd för Davy. Tills han blir slängd från Grand Hôtels balkong och dör. Medverkar i bok 1.

Dina Edensdotter

Popstjärnedotter.

Dina är dotter till Ester Edensdotter, en av Sveriges absolut mest kända och folkkära sångerskor. Dina håller sig utanför rampljuset så gott hon kan, speciellt sedan hon blivit gravid. Nu är det bara veckor kvar innan hon ska föda sitt Lilla Mirakel. Tyvärr har R.A.P.E. genom en slump fått reda på graviditeten och kidnappar Dina för att offra henne och hennes ofödda bebis till Satan. Medverkar i bok 2.

Volvon

Hanssons vänstra hand.

Hanssons mest kära ägodel är en ombyggd lila Volvo 740 som hon personligen uppdaterat med den elakaste och snabbaste motor denna planet skådat. När Volvon rusar fram i trafiken med Hansson bakom ratten kan man tro att de är en och samma själ. Ett starkt band finns mellan Hansson och Volvon. Så starkt att man skulle kunna tro att Volvon har ett eget liv. Medverkar i bok 1+2.

Christoffer Sorner

Författare.

Christoffer Sorner jobbade som journalist 1995-2003 och skrev för bland andra ungdomstidningen Chili, månadsmagasinet Hennes och svenska Playboy. Han debuterade 2004 med ungdomsboken "Betong" (Bonnier Carlsen) och följde 2005 upp med reportageboken "Festival" (Spiralla Förlag). Efter att ha jobbat med digitala möten sedan 2005 släpps sommaren 2021 hans första deckare, Hansson & Nilsson Löser Fallet (Visto Förlag). Du kan följa Christoffer på www.instagram.com/rocknrolldetektiverna för de senaste nyheterna kring Hansson och Nilsson och en inblick i hans skrivande.