Recensioner för Hansson & Nilsson Löser Fallet Igen

hansson_insta

Mikael på mhardig.

Hansson & Nilsson är tillbaka! Stockholmsduon med en starkare fläkt av Miami Vice än av Södermalm kämpar mot tiden när de tvingas ge sig ut på jakt efter en bottenlös ondska hämtad från Siewert Öholms allra värsta mardrömmar. I en litterär actionkomedi präglad av njutbar 80-talsnostalgi får vi följa med när våra hjältar löser gåtan bakom den brutala kidnappningen av en folkkär, djupt kristen sångerskas höggravida dotter. Det är en utredning som leder oss raka vägen genom 80-talets amatörpräglade och väldigt begränsade extremrockvärld - även en av de få tidiga storstjärnorna inom genren dyker upp i ett gästspel mot slutet. Det här är en bok för alla som minns 80-talet som det var, men ännu mer för alla som vill minnas det som det ville se ut att vara på film och i TV-program.

Till recensionen på Instagram.
Ska¨rmavbild 2022-04-05 kl. 16.15.48

Ina på Wowzadelux.

Asså som jag har väntat på "Hansson och Nilsson löser fallet igen" av Christoffer Sorner.
Och holy guacamoly, gissa om den levde upp till förväntningarna! 😍

Så här: Hanson och Nilsson har knappt kvicknat till sen de avslöjade Davys mördare och samtidigt gjorde köttfärs av den piratkopierande skinnskalleligan när Dina, dotter till Sveriges mest folkkära artist, blir kidnappad av några riktiga avgrundsyngel. Samtidigt är någon ute efter hämnd på våra favvodeckare 😱

Hansson och Nilsson må vara skönaste deckarduon sen… eller nä, kanske någonsin 🤩
Än en gång haglar onelinersarna, 80-tals referenserna ger mig tårar i ögonen av nostalgi, de flygande smockorna räcker åt alla och stake-outsen är... tja, underhållande 😁
De är lika spritmarinerade som vanligt och Hanssons bolmande får mig att hålla andan mer än en gång.
Volvon lever om som vore den en demon utsänd från helvetet för att hämta hem skurkarna. Jag älskar att Volvon får bli en egen karaktär och scenen när Nilsson närmar sig den ensam kan vara min favorit! 😍

Christoffer hotade med att tvåan skulle vara, som alla tvåor med självaktning, mörkare.
Det är den. Så mörk. Stundtals ruskig. Bad guysen spelar i samma liga som Kali maa-snubben i Indiana Jones och de fördömdas tempel. De är jätteonda!
Eller vad sägs om det här: ”Han behövde inget vapen för att döda. Han var ett vapen”
Ni hör ju. Underbart.
Men när deckarduon blir en trio är allt förlåtet och lyckan total 😍

Där första boken var full av händelser som for omkring överallt för att förankra oss i Hanssons och Nilssons värld är den här mer linjär. Det går så fort! Jag klamrar mig fast för glatta livet och efteråt har jag Hanssonfrilla. Lovar! 😂

Om "Hansson och Nilsson löser fallet igen" vore ett väder skulle den vara en tropiskt varm sommarnatt som luktar kaprifol, varm asfalt och alldeles för mycket cigarettrök 😍

Läs den för allt i världen! Läs den! Den är frikkin underbar 😍 /Ina

Ps. Vars är tredje boken?

Till recensionen på Instagram.
Ska¨rmavbild 2022-05-08 kl. 20.32.17

Stina på a.fantasy.life

Hansson och Nilsson löser fallet igen och Sorner har lyckats ännu en gång med att fängsla läsaren i sin 80-tals värld. Med träffsäkra one-liners, musikreferenser och en stor dos humor dyker berättelsen ner mer i karaktärerna så vi får lära känna dem mer. Man kan ju fråga sig hur huvudkaraktärernas kroppar mår med deras underhållande livsstil.

Sorner har dragit ner lite på tempot men boken är fortfarande fartfylld och spännande. Mysteriet rocknrolldetektiverna ska lösa är lika intressant som det i första boken och det är helt olagligt att avsluta en bok på det sättet. Väntar tålmodigt på nästa del!
Betyg: 4 av 5.

Till recensionen på Instagram.
Ska¨rmavbild 2022-05-08 kl. 20.33.55

Maud på basilicablogg.se.

"Ja, jag var där" sjunger Laleh i sin låt En stund på jorden. Jag säger samma sak efter att jag läst Christoffer Sorners nya bok Hansson & Nilsson löser fallet igen. Under hela 80-talet var jag där, inte i Stockholms underhållningsvärld men i det årtionde där neongröna kläder, chockrosa solglasögon och fyrtiofem liter hårspray dominerade. Jag blev förälskad, jag gifte mig och jag fick barn och det kändes helt naturligt att dofta Madame Rochas, gå runt med vadderade axlar och ha permanentat hår.

Hansson och Nilsson är slitna och behöver vila upp sig, men ingen vila och ingen ro för deras tjänster är hett eftertraktade. Efter upplösningen av mordet på popstjärnan Davy Tyler står också deras huvuden på spel. Ja, faktiskt är de redan döda, men det vet de ännu inte om.

Den höggravida Dina överrumplas av kidnappare och hennes mamma, den kända artisten Ester Edensdotter får ett kryptiskt brev med inslag av ondska och satanism. Eftersom Ester försöker hålla Dina och hennes lilla mirakel hemliga för fansen så vänder hon sig direkt till Hansson & Nilsson istället för att kontakta polisen. Med blixtens hastighet kastar sig rock 'n' rolldetektiverna in i jakten på kidnapparna för att hitta Dina. Samtidigt planerar den vältränade elitsoldaten Gunnar Hård eller soldier Gunner som hans amerikanska vänner kallar honom att ge igen för gammal ost.

Fullt ös och tiden går. Hansson & Nilsson jobbar mot klockan.

Här blandas obehagliga händelser och hård rockmusik med värme och kärlek. Det är action, nostalgi och humor som inte riktigt liknar den litteratur som jag annars brukar läsa. Texten är korthugget med en blandning av korta och långa meningar där språket skulle kunna bli ett staccato mellan dynamiska tempon, men de otyglade detektiverna levererar och jag följer lätt och engagerat med i alla svängar och inbromsningar. Det jag får på köpet som svordomar och en tuff spritkultur försöker jag bortse från. Här gäller det att gilla läget och det är inte så svårt för jag tycker om Hansson, Nilsson och hela Christoffer Sorners koncept. För som helhet är det här ett smart drag att förmedla läsupplevelser till flera generationer och kanske också till dem som inte alltid känner sig hemma i skönlitteraturens värld.

Referenserna till musik och filmer är många och även om jag inte har så stora kunskaper kring film och vinyl så florerar det faktiskt en hel del musik som även en gammal tant har koll på, Queen, Bruce Springsteen och Tina Turner t.ex. Redan på 70-talet blev jag bekant med Herbie (bilen som har en egen själ) när min moster åkte runt i den vita bubblan med blå och röda stripes och nummer 53 på huv och sidodörrar. Boken innehåller så mycket känslomässig nostalgi och kanske är svårt för yngre läsare att verkligen förstå allt, men här finns mer än bara humor, dunka dunka, öl och sprit. Sorners gläntar på tonårsrebellens dörr och tar upp ämnen som föräldraskap, identitetssökande, tillhörighet och komplicerade familjerelationer. Både Nilsson och Hansson kan tyckas tuffa och intensiva men skrapar man på ytan så krackelerar den lätt och där finns både hjärta och värme.

Tack Christoffer Sorner för att jag fick möjlighet att läsa den här boken, nu vet jag att Hansson & Nilsson kan roa ett väldigt brett åldersspann. En actiondeckare med humor och allvar kan också vara ett viktigt tidsdokument.

Till recensionen på basilicablogg.se
Ska¨rmavbild 2022-05-08 kl. 18.42.46

Kattis på books4life

Då är det sista dagarna på min semester och de har spenderats med Hansson och Nilsson löser fallet igen.

I del 2 blir dottern till Sveriges mest folkkära artister Ester Maria Edensdotter kidnappad. Hon är som jag uppfattar henne lika folkkär som allas vår Carola. Och inte ens skvallerpressen vet om det och inte heller att hennes dotter Dina är höggravid.

Hon tar desperat hjälp av Hansson och Nilsson. "Aka" Rockenroll- detektiverna för hitta sin dotter.

De två hjältarna... tar sig an fallet trots att de ska gå på semester. Hansson och Nilsson är då ovetandes om att de är utsedda som mål av en hänsynslös elitsoldat med siktet inställt på vedergällning och hämnd för sin lillebrors död.

Det var lite om handlingen.
Så vad tycker jag då?
Föga förvånande ☺️ Jag älskar ju Hansson & Nilsson. Så härligt att jag får återuppleva 80-talet igen. De tidstypiska kläderna, stämningen och musiken. Den här boken är proppfull med det. Den är också proppfull med humor. Ömsom ler och skrattar högt åt repliker och scener i boken. Författaren uppvisar en otrolig komisk timing.

Nu får jag "sansa" mig lite för boken har även en mörkare botten med t ex satanism inom musikvärlden. Väldigt otäckt beskrivet då Hansson och Nilsson följer upp det spåret. Gav mig rysningar av obehag.

Som nog många vet så tyckte jag väldigt mycket om den första delen. Men den här överträffar den och det känns som om Christoffer har lagt in en högre växel. Både vad det gäller karaktärerna samt bokens handling vad gäller själva kriminalfallet. Samt att "balansgången" mellan komik och spänning är utmärkt.

Jag delar ju inte ut stjärnor i mina recensioner, men Hansson och Nilsson får all min kärlek! Som jag har fått skratta och bitit på naglarna i denna. Så hatten av för mina favorit antihjältar och sköna galningar Hansson och Nilsson.

Länge leve 80 talet! 

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2022-04-05 kl. 16.17.13

Camilla Hansson på bokluckan.se

Hansson & Nilsson löser fallet igen av Christoffer Sorner är utgiven av Visto Förlag. Boken är den andra om Rocknrolldetektiverna Hansson och Nilsson. Böckerna har ett genomarbetat koncept som har sin utgångspunkt i 80-talet med utseende, musik, filmer, uttryck och saker. Det finns en hemsida där det går att läsa om böckerna och karaktärerna. Replikerna är snabba, sarkastiska och roliga, 80-talsandan känns i varenda mening. Fallet de ska lösa är däremot inte roligt eller lättsamt. Det är vidrigt, våldsamt och det går kalla kårar längs ryggraden. Det är en ovanlig blandning som gör boken helt unik. Tack för boken Christoffer och Visto Förlag!

Hansson och Nilsson kallar sig Rocknrolldetektiverna och de hjälper musiker, skivbolag och artister. De har sin bostad och detektivbyrån i samma lokal, en lagerlokal som ligger ensligt. En dag efterfrågar Sveriges största artist Ester deras tjänster då hennes höggravida dotter Dina kidnappats. Hansson och Nilsson jagas av en hämndlysten elitsoldat samtidigt som de fördjupar sig i satanistiska hårdrocksband för att hitta Dina innan hon offras på scenen.

Boken är den andra om Rocknrolldetektiverna, den första heter Hansson och Nilsson löser fallet. Böckerna har ett genomarbetat koncept som har sin utgångspunkt i 80-talet. Karaktärerna Hansson och Nilsson är baserade på två av Christoffers vänner. 80-talet känns igen i utseende, musik, filmer, uttryck och saker. Det finns en hemsida där det går att fördjupa sig i karaktärerna och allt runt omkring. Repliker är snabba, sarkastiska och roliga och hela 80-talsandan känns i varenda mening. Det är så jag minns Miami Vice, Top Gun och Snuten i Hollywood.

80-talet var min ungdomstid och jag minns slöjdlektionerna då killarna i klassen tillverkade nunchakas och kaststjärnor, ja, det är sant! Mina föräldrar chockades av att jag gillade Iron Maiden och deras LP Number of the beast. Under 80-talet innebar det som elitsimmare att träna varje dag, morgonträning 1-2 gånger i veckan, och tävling varje helg. Vi var bara lediga två dagar under ett helt år, juldagen och nyårsdagen! Jag köpte lösningen till Rubiks kub och lärde mig den utantill och jag läste Noble House och Grottbjörnens folk. Det var en underlig tid med många minnen och en tid av motsatser. Boken kastade mig tillbaka till min ungdom trots att fallet de ska lösa inte är roligt eller lättsamt på något sätt. Det är vidrigt, våldsamt och ger kalla kårar längs ryggraden. Det är en ovanlig blandning som gör boken helt unik.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2022-05-08 kl. 20.21.36

Linda på fantasybylinda

Att få hänga med deckarduon Hansson och Nilsson ett par dagar har i vanlig ordning varit ett rent nöje. Sprit, våldsam körning, sjyst 80-talsmusik, action, konstant rökande och en underbart cynisk och ironisk ton är den snabba sammanfattningen. Men det ligger så mycket mer under ytan. Kängor åt både främlingsfientlighet och vrickad människosyn i allmänhet, men också åt förlegade ”manlighetsnormer”. Hansson är en av de coolaste tjejerna jag stött på i litteraturen och Nilsson, han fattar grejen.

Som jag skrev älskar jag ironin som präglar stora delar av boken, och vem vore jag om jag inte kunde bjussa på ett litet citat?

”Och när de ändå drömde kanske en regnbågsfärgad enhörning skulle flyga dem i säkerhet efteråt.”

Men slutet … När kommer del tre? För det kommer väl en del tre? Det måste det göra!

Japp, jag rekommenderar givetvis denna (och del ett om ni inte läst den). Skrattanfall och nagelbitande utlovas.
Betyg: 5 av 5

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2022-02-28 kl. 15.26.31

Mona på i_min_bokhylla

Hansson och Nilsson är tillbaka, coolare än någonsin i en spännande bladvändare om mörkret i människors själar och musiken som binder ihop dem.

Hansson &Nilsson Löser fallet igen är tät, snabb, och rolig med stark igenkänning från 80-talet. Rappa repliker, stencoola deckare med attityd, och ett nytt fall.

Mordfallet på popstjärnan Davy Tyler har fått en explosiv upplösning. Hansson och Nilsson ska få sin solsemester. Istället stormar Sveriges mest kända artist Ester Maria Edensdotter in på kontoret i desperat behov av hjälp. Hennes höggravida dotter Dina, är kidnappad.

Medan Hansson och Nilsson frenetiskt jobbar för att hitta Dana oskadd är de själva jagade av en elitsoldat med ett mål: Döda Hansson och Nilsson som hämnd för sin brors död. Parallellt planerar ett satanistiskt hårdrocksband att mörda Dina på det mest bestialiska sätt Live på scen framför sin rabiata publik.

Christoffer Sorner har ett fantastiskt språk, det är som att läsa en 80-tals action rulle med skottlossningar och biljakter. Det är tufft, det är underhållande och så jäkla bra.Hansson och Nilsson borde få en film. Även denna bok har ett häftigt soundtrack, med låtar man glömt hur bra de är.

Med ett starkt driv framåt är Hansson och Nilsson Löser fallet igen lättläst och underhållande. Ett måste för alla som gillar 80-talets actionfilmer, deckare, musik eller en härlig läsupplevelse.

Tack så jättemycket Christoffer för möjligheten att fortsätta läsa, väntar nu på mer.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2022-05-08 kl. 18.27.38

Anci Gidnäs-Pettersson, författare till böckerna om Aguenbara

Jag är inte den snabbaste på att recensera böcker, men här kommer några ord om ”Hansson & Nilsson löser fallet igen” av Christoffer Sorner.
Jag säger på en gång: Spänn fast säkerhetsbältena !! Det här är en bok med fart och fläkt. Det är som att sitta som en passagerare i en bil som kör 180. Hansson & Nilsson ska försöka att lösa ännu ett fall och hur det går får vi veta i slutet av boken… Musik har en stor och viktig del i boken och det finns faktiskt en lista på väl valda låtar. Sa jag att det händer mycket i boken?? 😎😮😱😳

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2022-05-08 kl. 18.25.05

Annelie på annelie_boktankar

Humor och nostalgi i en härlig blandning i denna uppföljare som är precis som en traditionell uppföljare till en storfilm från åttiotalet. Medan del ett var plattan i mattan från början till slut är del två lite långsammare och man har lagt in några scener som tänkt attrahera andra än dem som bara vill ha action så som samboplaner och barn på väg. Trots detta är den minst lika otråkig som första boken. Det byggs också traditionellt upp för en del tre och shit vad jag inte vill vänta på den. Jag vill ju redan nu få reda på hur Christoffer ska få mig helt såld på en klassisk urusel film nummer tre. För att han kommer att lyckas är jag övertygad om - och titeln lovar massor! Det här är inte tur, det är briljans!

Och hur glad blir man inte när man hittar sitt namn bland efter eftertexterna. TACK Christoffer. Jag blir lika glad varje gång jag ser det som första gången.

Dock är jag besviken över en sak... Volvon är automatväxlad!!! Jag såg ju framför mig en växelspak med fyra växlar (+ back) och den klassiska överväxelknappen mitt på!

Betyg: 4 av 5.

Till recensionen
hansson_insta

Emelie på laslusenilinsen

Detta är uppföljaren till Hansson & Nilsson löser fallet. De ska precis ta en välförtjänt semester när ett nytt fall dyker upp, Sveriges mest kända artist behöver akut hjälp då hennes dotter blivit kidnappad. De tar sig an jobbet men visar sig själva vara jagade av en elitsoldat som vill hämnas på dem.

Vilka rock’n’roll detektiver! Dom har gjort det igen! Eller rättare sagt Christoffer Sorner har gjort det igen. Skrivit en story fullmatad med action, musikupplevelser och humor längs hela vägen.
Älskar det originella omslaget som mer liknar omslaget till en gammal VHS. Att boken dessutom har ett eget soundtrack gör inte saken sämre.👌👌👌
En bok man vill ha i bokhyllan!🤩

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2022-05-08 kl. 20.32.17

Åsa på walmborg_bocker

Har just läst Hansson & Nilsson löser fallet igen skriven av Christoffer Sorner, utgiven av Visto förlag.

I denna bok som tar vid där första boken slutade tar sig Hansson & Nilsson återigen an ett fall, den stora sångerskan Esters dotter har blivit kidnappad och som dessutom är höggravid. Men det de inte vet är att under tiden de jagar kidnapparna så är de själva jagade av en hämndlysten prickskytt. Ska de hinna hitta kidnapparna och Esters dotter i tid och kommer de undan den hämndlystne prickskytten.

Denna bok som är en actionrulle i bokform och som innehåller det mesta som en actionfilm har så som galna bilfärder, satanister och slagsmål men även funderingar om eventuella samboförhållande och livet. En nostalgitripp till 80-talet med både humor, allvar, music och kläder som får en att minnas och med tuffa och rappa repliker. Fantastiska karaktärer och en bladvändare som är som att trycka gasen i botten från första sidan och med en tvärbromsa så är den tyvärr slut, slutar denna gången med en riktig cliffhanger och nu vill jag verkligen läsa hur det går för de galna och underbara Rock’n’roll detektiverna. Och hur lycklig blir man inte när man ser sitt namn i eftertexterna, tusen tack 🙏

Tusen tack Christoffer för ännu en fartfylld, rolig men också lite otäck actionbok, så sugen på att läsa nästa bok så skynda snälla!

Betyg: 4 av 5.

Till recensionen
Ska¨rmavbild 2022-04-05 kl. 16.15.48

Irene på irenekolare

Hansson och Nilsson är privatdetektiver med musikbranschen som specialkunder. I denna spänningsthriller kidnappas höggravida Dina, som är dotter till Ester, Sveriges mest älskade artist, av ett satanistiskt rockband. Det är en uppföljare som står utmärkt på egna ben.

Sorners biljakter i Storstockholm 1986 är vassa och något utöver det vanliga. Johanna Hansson, den tuffa, skjutskickliga kvinnan i deckarduon är expert på hur en Volvo ska förflyttas snabbt. Mats Nilsson utan körkort är mer en skräck för flanören. Jag konstaterar igenkännande att "Rockrolldetektiverna" är perfekt läsning för oss 1980-talsnostalgiker som gillar självständiga, kompetenta kvinnor, hårdkokt stil och popmusik från årtiondet.

Böckerna om "Rockrolldetektiverna" har alla förutsättningar för att bli en succé som film eller tv-serie. Musiktipsen, det höga tempot och humorn är spännande underhållning. Samtidigt skriver Sorner initierat om sina skurkars trasiga uppväxter och bristfälliga familjeförhållanden. Läsaren påminns om att på 1980-talet värvades övergivna barn av skinheads och satanister. Värvning är alltjämt ett hot. När familjen och skolan sviker barnen är de kriminella gängen de enda som tillhandahåller gemenskap.

Thrillern Hansson & Nilsson Löser Fallet Igen är otäck mellan varven och skratten fastnar i halsen när psykopaternas onda drivkrafter blottläggs.

Tack Christoffer för vinsten! Jag ser fram emot att läsa fortsättningen Hansson & Nilsson Löser Inte Fallet.

Till recensionen