Om Hansson och Nilsson

Hansson och Nilsson är Sveriges första - och enda - rock 'n' rolldetektiver som hjälper musiker, skivbolag och artister. De öppnade sin verksamhet sommaren 1984 och har sedan dess räddat kidnappade popstjärnor, stängt ner illegal piratkopiering av LP-skivor och löst mordet på en av världens största och mest älskade artister. Allt till ett soundtrack av det bästa 80-talet har att bjuda på, stora explosioner och vassa repliker.

Allt bra hände på 80-talet. Den bästa musiken, de bästa filmerna, det bästa modet och den bästa tiden i livet. Åtminstone om man som ung tonåring växte upp under 80-talet och har lyxen att blicka tillbaka med nostalgiglasögonen stadigt placerade på näsroten. Visst levde man under det kalla kriget och skräcken inför total kärnvapenutplåning, men allt sådant bleknade jämfört med MTV, Breakfast Club eller The Final Countdown.

Tänk en klassisk 80-talsactionfilm. Våra hjältar. Radarparet. Brottsbekämparna. Helikopterjakter, biljakter, skottlossningar och explosioner. Givetvis skurkar så onda att Brezjnev framstår som en nallebjörn i jämförelse. Allt levererat till tidens hetaste soundtrack i ett galet snyggt och snabbklippt MTV-tempo som pumpar upp adrenalinet hos åskådaren. 90 minuter senare rullar eftertexterna, popcornen är slut och man längtar redan efter mer.

Allt bra hände helt enkelt på 80-talet. Nu även i bokform där deckarna Hansson och Nilsson löser fallet. Sommaren 1986. Med neongröna kläder, chockrosa solglasögon och fyrtiofem liter hårspray. Det är tuffa oneliners, hårda nävar och cool attityd. Det är The Adventures of Ford Fairlane möter Dödligt Vapen möter 48 Timmar. Det är Hansson och Nilsson.

Del två, Hansson & Nilsson Löser Fallet Igen, ute nu.

Sommaren 1986. Dagen efter mordfallet på popstjärnan Davy Tyler fått sin explosiva upplösning ska Hansson och Nilsson till slut få en välförtjänt solsemester. Istället grusas förhoppningarna om lugn och ro när Sveriges mest kända artist, Ester Maria Edensdotter, stormar in på rock ’n’ rolldetektivernas kontor i desperat behov av hjälp. Hennes höggravida dotter, Dina, är kidnappad.

Samtidigt som Hansson och Nilsson frenetiskt jobbar för att hitta Dina välbehållen och oskadd är de själva jagade av en mordgalen elitsoldat med ett enda mål i huvudet. Döda Hansson och Nilsson som hämnd för sin brors död.

Parallellt planerar ett satanistiskt hårdrocksband att mörda Dina på det mest bestialiska sätt. Live på scen framför sin rabiata publik. Boken är en originell och spännande bladvändare om mörkret i människors själar och musiken som binder ihop dem.

Allt till ett soundtrack av det bästa 80-talet har att bjuda på. 

Ska¨rmavbild 2022-05-08 kl. 18.23.45

“Vad sägs om att vi öppnar den här? Jag har alltid varit så nyfiken på att se hur en burk med sparka-stjärt ser ut när den är öppnad.”

Hansson
harry

"Bäst för dig att du ringer från den andra jävla sidan gravjäveln just nu."

Harry af Guldvinge
Ska¨rmavbild 2022-05-08 kl. 18.24.22

“Fantastisk liten snaps.”

Nilsson
gaffa

“Handfängsel på. Och var inte rädda att använda batongerna.”

Gaffa
stjarnhimmel

"Just nu är det bara jag som står mellan er kokosnötter och en lång fängelsevistelse."

Kommisarie Stjärnhimmel